Werkplanning in Excel

Niet alleen een productieplanning, maar ook een werkplanning in Excel is een logische keuze.

De vertrouwde omgeving van Excel maakt het gemakkelijk om een werkplanning in te vullen en bij te werken. De standaard tabelvorm zorgt ervoor dat een werkplanning in Excel er overzichtelijk uit ziet en makkelijk is af te drukken. Bovendien zorgen de filtermogelijkheden ervoor dat een planning makkelijk per medewerker, per afdeling of per week weer te geven is.

Hieronder ziet u een voorbeeld van hoe een werkplanning er uit kan zien. De op maat gemaakte taakbalk zorgt ervoor dat de functies overzichtelijk weer worden gegeven. Er zijn nog veel meer functionaliteiten mogelijk. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om de planning automatisch te optimaliseren aan de hand van de beschikbaarheid en de taken die gedaan moeten worden.
Daarnaast is het ook mogelijk om de planning automatisch per e-mail naar de medewerkers te sturen of zelfs automatisch in hun Outlook- of Gmail agenda te zetten.

werkplanning in Excel

Het is gemakkelijk om de planning te filteren per jaar, maand of dag. Dit is ook het geval voor de andere factoren zoals de soort taak en de medewerker.

werkplanning in excel

Het is gemakkelijk om medewerkers te selecteren per afdeling door simpelweg te klikken op de juiste cel.

werkplanning in Excel

Als een werknemer niet beschikbaar is volgens de beschikbaarheid, kleurt de naam van de werknemer rood.