Waarom een programma in Excel?

Als u aan een op maat gemaakt programma denkt, is Microsoft Excel vaak niet het eerste waar iedereen aan denkt. Dit terwijl bijna ieder bedrijf wel op een manier gebruikt maakt van Excel. Hieronder volgen een aantal redenen om Excel als de basis van een programma te gebruiken.

Het is vaak goedkoper

Een belangrijke reden om Excel te gebruiken, is omdat een applicatie in Excel over het algemeen goedkoper is. Dit komt omdat een groot deel van het programmeerwerk al is gedaan door Microsoft. Er kan gebruik gemaakt worden van extra tabbladen en van voorgeprogrammeerde formules. Dit zorgt ervoor dat een ontwikkelaar in veel gevallen minder moeite hoeft te doen en daarom minder tijd kwijt is bij het maken van een programma in Excel.

Het is vertrouwd

Veel mensen zijn gewend aan de lay-out van Excel. Zij weten om te gaan met de structuur en weten waar alles staat. Bij het implementeren van een programma is het dan ook makkelijker om aan een programma in Excel te wennen.

Het is visueel

In Excel is er veel mogelijk op visueel gebied. Doordat dit allemaal al voorgeprogrammeerd is, is het ook gemakkelijk om het te maken. Een gebruiker kan er veel profijt van hebben als er veel duidelijk wordt door bepaalde kleuren en afbeeldingen in het programma.

Het is universeel

In meer dan 90% van de gevallen is het mogelijk om gegevens uit andere programma’s over te zetten in een Excel-formaat. Het maakt het daarom één van de beste programma’s om bedrijfsprocessen aan elkaar te koppelen. Daarnaast is het ook zeer gemakkelijk om Excel te koppelen met andere Microsoft programma’s, zoals Word, Acces en Outlook.

programma in excel