CRM Systeem op maat gemaakt

Het is goed mogelijk om een CRM systeem in Excel te maken. De CRM systemen die wij hebben gemaakt, zijn echter in .NET gemaakt. Dit geeft meer mogelijkheden in bijvoorbeeld ontwerp en het is niet nodig om met Microsoft Office te werken.

Voor ParsePort, een onderneming die financiële software verkoopt, hebben we een CRM systeem ontwikkeld. Met dit systeem kunnen zij (potentiële) klanten beheren. Het is bijvoorbeeld mogelijk om de status bij te houden en wanneer welke acties zijn verricht. Verder kan er gekoppeld worden met het boekhoudsysteem. Het is ook mogelijk om e-mails te versturen en er zijn nog veel meer mogelijkheden.

In .NET is er veel mogelijk om een CRM systeem te maken

Het systeem is gekoppeld aan een SQL database. In het hoofdscherm kunnen (potentiële) klanten worden gezocht op allerlei manieren. De details verschijnen als je op de regel klikt. Er kan van alles worden bijgehouden in het CRM systeem. NAW gegevens, maar ook contactmomenten, interessante producten en betaalgegevens.
crm systeem in excel
crm systeem in Excel 2

Alle benodigde instellingen zijn ingebouwd

Zo is het mogelijk om standaard e-mails te maken, die automatisch via Outlook verzonden kunnen worden. Verder kunnen facturen worden gemaakt, producten en statussen worden toegevoegd. Het is ook mogelijk om aangepaste zoekopdrachten binnen het klantenbestand aan te maken.

Met een onbeperkt aantal gebruikers tegelijkertijd werken

In het systeem kan met een onbeperkt aantal gebruikers tegelijkertijd worden gewerkt. De administrator kan, op basis van Windows gebruikersnaam, rechten verlenen aan iedere medewerker. Het is ook mogelijk om overal en altijd in te loggen door de centrale database.

CRM systeem in Excel is ook mogelijk

Wilt u het liever simpel houden? Het is ook mogelijk om iets dergelijks in Excel te bouwen. Excel heeft ook mogelijkheden om te koppelen met (online) databases, waardoor het mogelijk is om met meerdere mensen tegelijkertijd te werken. Een CRM systeem in Excel kan ook net zo uitgebreid gemaakt worden.