Excel programma's

In de afgelopen jaren hebben we veel applicaties ontwikkeld. Hieronder vindt u een aantal voorbeelden van ontwikkelde Excel applicaties.

Productie/Capaciteits planning

Voor een producent van grote machines hebben wij een Excel programma ontwikkeld. Hierin wordt de complete productieplanning van de las afdeling gemaakt. Dit was niet eenvoudig, omdat dit bedrijf meer dan 700 verschillende producten via dezelfde productielijn produceert. Het was extra ingewikkeld vanwege het feit dat deze producten allemaal verschillende procestijden hebben.

Hiervoor hebben wij de huidige afdeling volledig in kaart gebracht. Vervolgens hebben wij VBA gebruikt om de productie te simuleren. Na de simulatie komt het programma met een optimale productieplanning. Kijk hier voor meer informatie: Planning in Excel

Checklist generator

Voor een nationaal onderhoudsbedrijf, dat duizenden componenten in honderden gebouwen onderhoudt, hebben wij een Excel programma gemaakt met .NET componenten. Dit programma heeft alle checklisten gedigitaliseerd en geautomatiseerd.

Voorheen moesten alle formulieren met de hand ingevuld worden. Nu zijn deze gekoppeld aan de database. Dit scheelt letterlijk uren per gebouw.

Boekhoudsysteem

Voor MintAdmin hebben we een volledig boekhoudpakket ontwikkeld met behulp van Excel en VBA. Dit boekhoudpakket doet niet onder voor alle professionele systemen zoals Exact en Minox. Het is mogelijk om btw-aangifte te doen, facturen maken en versturen. Het systeem is verder volledig conform de boekhoudregels opgebouwd. Dit Excel programma is gemaakt door een samenwerking van Excel/VBA programmeurs, ondernemers, financieel adviseurs en accountants. Kijk ook naar Boekhouden in Excel.

boekhouden in Excel

Ontwikkelen van formules

Bijna alles in Excel is mogelijk op het gebied van formules. Maar soms is het moeilijk om datgene wat u wilt berekenen om te zetten in een goede formule. Wij hebben veel ervaring met het ontwikkelen van Excel formules, die aan al uw eisen voldoen.

Koppeling met database

Voor een regionale stichting hebben wij meerdere Excel programma's ontwikkeld. Hierin worden de datadumpen uit hun systeem omgebouwd in overzichtelijke tabellen. Deze tabellen kunnen zij weer gebruiken voor hun analyses. Dit scheelt een hoop handmatig omzetten van gegevens.
https://exceloplossing.nl/wp-content/uploads/2014/04/Admanager1.png

Marktplaats Advertentiebeheer

Vanwege kennisverrijking en om een aantal bevriende ondernemers te helpen, hebben we een Excelprogramma ontwikkeld om Marktplaats advertenties mee te beheren. Het is mogelijk om vanuit Excel een koppeling te maken met een website en daar informatie vanaf te halen en op te zetten. Met dit programma is het bijvoorbeeld mogelijk om verwijderde advertenties met één druk op de knop opnieuw te plaatsen. Ook kunnen foto’s, teksten en kenmerken van advertenties gemakkelijk in Excel worden beheerd. Op die manier kun je gebruik maken van meerdere mogelijkheden. Denk aan gemakkelijk teksten naar andere cellen kopiëren en prijzen berekenen met formules.

Converteerprogramma’s

Voor een aantal bedrijven hebben onze Excel specialisten converteerprogramma’s gemaakt. Gegevens die uit een xml- of een csv bestand komen, worden daarmee geconverteerd naar het juiste Excel formaat. Dat wil niet alleen zeggen dat de bestanden met een andere naam worden opgeslagen. De gegevens worden ook op de gewenste manier weergegeven. Overbodige informatie wordt bijvoorbeeld achterwege gelaten. Daarnaast worden gegevens op de gewenste volgorde gezet. Dit alles gebeurt met één druk op de knop.

Omzetten van gegevens

Onze Excel programmeur’s maken niet alleen complete Excel programma’s. Zij zetten ook vaak gegevens om van bedrijven. Als u de gegevens in Excel net op een andere manier wilt hebben en het is voor u niet mogelijk om dat snel te doen, dan kunnen wij helpen. Vaak kunnen wij een script schrijven die de gegevens automatisch omzet naar de gewenste manier. Meestal kost het schrijven van zo’n script nog geen uur.

Uren- en Projectregistratie

Voor een ingenieursbureau hebben onze Excel Specialisten een applicatie gebouwd waarbij alle werknemers hun uren kunnen registreren voor verschillende projecten. Vanuit één basisbestand is het mogelijk om urenlijsten aan te maken, zodat iedereen tegelijkertijd bezig kan zijn. In het hoofdbestand kunnen de uren per project weer worden verzameld, terwijl de werknemers nog bezig zijn met hun urenregistratie. Door gebruik te maken van de juiste mogelijkheden is het dus mogelijk om samen met dezelfde informatie te werken, zonder dat mensen hun Excelbestand af moeten sluiten. Op deze manier kan een ander er mee verder. Wilt u meer zien? Kijk dan in Urenregistratie in Excel

Urenregistratie in Excel

Dashboards in Excel

Voor een bedrijf dat klantspecifieke villa’s verkoopt, hebben wij een dashboard ontwikkeld wat onder andere hun verkoopcijfers weergeeft. De kunst van het maken van een dashboard ligt hem voornamelijk in het vinden van de juiste informatieweergave. De gebruiker wil het liefst alle belangrijke informatie in één oogopslag zien. Tegelijkertijd wil de gebruiker niet overspoeld worden met informatie. Bij een dashboard is het belangrijk om de juiste informatieniveaus te vinden en dit aan elkaar te kunnen koppelen. Zo ziet de gebruiker in eerste instantie alleen de meest belangrijke informatie, om vervolgens door te kunnen klikken als hij/zij zich meer wil verdiepen.

Vaak is bepaalde informatie alleen maar belangrijk als het afwijkt van de standaard procedure. Daarom is het ook belangrijk om afwijkende informatie goed weer te geven.

Dashboard in Excel