EPBD Keuring – EPBD Building manager

De EPBD wet- en regelgeving geldt sinds 1 december 2013 voor gebouwen met airconditioninginstallaties voor comfortkoeling met een totaal koelvermogen van 12 kW en meer. De keuring van de eerste gebouwen moet plaatsvinden voor het eind van 2014.

De applicatie die ter beschikking is gesteld door de overheid, de Installatie Performance Scan of IPS, is vrij gelimiteerd. Daarom hebben wij samen met een aantal installatiebedrijven de EPBD Building Manager ontwikkeld. Met deze applicatie kunt u de EPBD keuring snel en gemakkelijk afronden.

Enkele voordelen van de EPBD Building Manager ten opzichte van de IPS:

  • De gegevens van gebouwen worden opgeslagen in de cloud, u kunt dus op locatie inloggen en u heeft direct toegang tot de gegevens
  • De applicatie wordt automatisch geupdate bij wijzigingen van wet- en regelgeving, waarbij uw gegevens uiteraard bewaard blijven; u hoeft dus geen nieuw bestand te downloaden en de gegevens over te typen.
  • Het uitgangspunt is om de EPBD keuring zo snel mogelijk uit te voeren. Daarom proberen we zo veel mogelijk gegevens te automatiseren door bijvoorbeeld gegevens automatisch in te vullen.

U kunt de EPBD Building Manager downloaden via deze link . Er is zowel een gratis demoversie als een volledige versie beschikbaar.

EPBD Building Manager

Download

Download hier de EPBD Building manager.

Systeemeisen

  • Windows Vista, 7, 8 of 8.1
  • Microsoft Excel 2007, 2010, 2013
  • Een pdf reader

Forum

Ga voor al uw vragen en antwoorden omtrent de EPBD Building Manager naar het EPBD Forum

Koudemiddel CO2 calculator

De frequentie van de lekcontroles wordt per 1 januari 2015 niet meer uitgevoerd op
basis van de koudemiddelinhoud van de installatie in kg maar op basis van de inhoud
in CO2 equivalenten. Bereken met de calculator deze CO2 equivalenten.

Koudemiddel CO2 equivalent calculator