De frequentie van de lekcontroles wordt per 1 januari 2015 niet meer uitgevoerd op basis van de koudemiddelinhoud van de installatie in kg maar op basis van de inhoud in CO2 equivalenten, die voor elk koudemiddel anders zijn. Dit kan ingrijpende gevolgen hebben voor het aantal lekcontroles van de installaties die u in beheer heeft.

Via onderstaande calculator kunt eenvoudig de koudemiddel CO2 equivalent en de frequentie van controles berekenen aan de hand van de soort en het gewicht van het koudemiddel.

Heeft u veel baat gehad bij deze tool? Dan stellen we een kleine donatie natuurlijk altijd op prijs!

Amount *


Als u vragen en/of opmerkingen heeft over deze tool, of u wilt meer weten over wat wij doen, laat het ons dan vooral weten door contact op te nemen.

EPBD Keuring

In veel gevallen moeten koelinstallaties EPBD gekeurd worden. Speciaal voor deze keuring hebben wij een applicatie gemaakt. U kunt gratis gebruik maken van de demoversie door u hier aan te melden.

Moet u veel berekeningen maken?

Wanneer u veel koelinstallaties moet omrekenen, kan het veel tijd besparen om dit te automatiseren. Via onderstaand formulier kunt u een Excelbestand uploaden. Vervolgens wordt er een Excelbestand gedownload met de CO2 equivalenten. Kijk in dit voorbeeld om te zien hoe de layout van het bestand er uit moet zien.

Koudemiddel CO2 equivalent calculator

Vul in de eerste kolom het type koudemiddel in en in de tweede kolom het gewicht. Als u het bestand upload, dan worden er automatisch twee kolommen bijgeplaatst met de Koudemiddel CO2 equivalent en de controlefrequentie.
Upload bestand: